Het overgrote deel van onze beroepsbevolking achter de pc verliest jaarlijks tientallen werkdagen per persoon doordat het, ondanks het digitale tijdperk, niet heeft leren blind typen.

De confronterende 1-2-3-typetest op http://www.ticken.nl/Typecursus/Info-voor-managers.html toont binnen enkele seconden het aantal dagen dat iemand zou winnen door blind te typen met tien vingers. Elk uur dat een werknemer gemiddeld per dag typt met enkele vingers, kost de werkgever elk jaar 10 volle werkdagen meer tijd vergeleken met blind typen.

Liefst 46% van onze beroepsbevolking werkt dagelijks achter een pc. Nederland staat daarmee op nummer een in Europa. De meerderheid van die werknemers zit dagelijks urenlang op en neer kijkend te typen. Dat zorgt voor een ongezonde ARBO-werkhouding en per werknemer gemiddeld tientallen dagen per jaar onnodig tijdverlies.
De 1-2-3-typetest geeft inzicht van de verrassende hoeveelheid aan tijd die men middels typecursus kan winnen. De oorzaak is evident. Met de intrede van het toetsenbord en e-mail is men ´vergeten' om de typevaardigheid aan te passen aan het digitale tijdperk middels een online typecursus, terwijl de werkgevers zich niet bewust zijn van het feit dat zij via een typecursus een extra tijdsrendement kunnen realiseren van 10% per jaar voor elke werknemer die nu nog met enkele vingers typt.

Over TICKEN
De internet typecursus TICKEN, die de 1-2-3-typetest heeft laten opzetten, kenmerkt zich door innovatie en een interactieve en eigentijdse aanpak.
De effectieve internet typecursus via http://www.ticken.nl bestaat uit 30 lessen van elk 30 minuten.

TICKEN is gecertificeerd met het Thuiswinkel Waarborg en onderneemt klimaatneutraal: al haar activiteiten zijn CO2-gecompenseerd.
——————————————————————————————————-

Noot: Fotomateriaal en de onderzoekscijfers zijn te downloaden op ticken-pers. Deze zijn bij deze met onze toestemming te gebruiken bij uw publicatie(s) over TICKEN.

Voor meer informatie over TICKEN.NL, kunt u contact opnemen met:
TICKEN B.V., Kapelstraat 17, 3742 CG BAARN Website: www.ticken.nl
Contactpersoon: Martin Beijer, T: 06-27045464 E: [email protected]

Website: http://www.ticken.nl/Typecursus/Info-voor-managers.html