Woonbootbewoners slaan alarm.
Wonen op Rijkswater dreigt onbetaalbaar te worden !
Woonbootbewoners luiden dinsdag 29 maart op het Binnenhof de noodklok. Zij liggen in rijkswater en worden geconfronteerd met een enorme verhoging van hun woonlasten. De staatssecretaris van financiën heeft namelijk aangekondigd dat de huurprijzen voor de ligplaatsen van deze woonboten worden verhoogd met 300 tot 400 procent..
Binnenkort buigt de Kamercommissie economische zaken zich over de verhoging van de liggelden. Voorafgaand daaraan wordt een petitie aangeboden die door ruim duizend woonbootbewoners en sympathisanten is ondertekend. In deze petitie spreken zij hun ernstige zorgen uit over de voorgenomen verhoging. De bewoners doen dan ook een beroep op de commissie en Kamerleden de staatssecretaris te bewegen af te zien van de verhoging.
De ondertekenaars zijn o.a. leden van de vereniging Wonen-Varen-Werken Zijkanaal B in Spaarndam, de verenigde scheepsbewoners Buiten IJ in Amsterdam, de verenigde woonbootbewoners van Nieuwegein, de verenigde woonbootbewoners Tull en 't Waal bij Houten en de Stichting Utrechts Woonboten Overleg.
Kamerleden van VVD, D66, SP en CDA hebben aan de staatssecretaris schriftelijke vragen gesteld over de forse verhoging. De staatssecretaris heeft uitstel van de beantwoording gevraagd omdat bij de maatregel meerdere ministeries betrokken zijn.
De overhandiging van de petitie heeft dinsdag 29 maart 2011 plaats van 13.30 tot 13.45 uur in de Tweede Kamer in de Statenpassage. Pers kan daarbij aanwezig zijn.
___________________________________________________________________________
Informatie naar aanleiding van dit persbericht is te verkrijgen bij:
Woordvoerder Petitie ; Peter van Reenen
Mobiel nummer; 06-24435629
Email; [email protected]

Website: http://petities.nl/petitie/stop-onrechtvaardige-huurprijsverhoging-ligplaatsen-woonboten

Bron: EMEA Persberichten